ZWOLLE - Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus zijn het Straatfestival en de Zwolle Pride in de binnenstad. Voor veilige evenementen worden er verkeersmaatregelen genomen. Zo is een deel van de binnenstad tussen 19.00 en 1.30 uur afgesloten voor al het verkeer behalve voetgangers. Aanwonenden houden toegang. Tijdens de evenementen is de warenmarkt op zijn gewone plek.


Hieronder volgt een overzicht van de evenementen en de verkeersmaatregelen.

Straatfestival

Op vrijdagavond 25 augustus en zaterdagavond 26 augustus zijn er op verschillende plekken in de binnenstad podia met optredens. Kijk voor meer informatie op www.gastvrijzwolle.nl. De podia worden op vrijdagmiddag opgebouwd, direct na de markt.

Zwolle Pride

Ook dit jaar wordt er drie dagen Zwolle Pride gehouden in de binnenstad. Op zaterdag 26 augustus is er ook een Pride Parade. Deze start om 14.00 uur bij Park de Wezenlanden, met de volgende route: Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Groot Wezenland – Burg. van Roijensingel – Sassenpoortenbrug – Van Nahuysplein – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Oude Vismarkt – Grote Markt – Luttekestraat – Eekwal – Jufferenwal – Rodetorenplein – Buitenkant.

Naar verwachting kan vervolgens rond 16.00 uur worden gestart met het programma op het hoofdpodium op het Rodetorenplein. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.pride.nl.

De volgende verkeersmaatregelen gelden:

  • op bovenstaande route wordt verkeer opgehouden en omgeleid tussen 13.30 en 16.00 uur;
  • het Rodetorenplein is gesloten voor al het verkeer behalve voetgangers.

Overige verkeersmaatregelen

In de binnenstad gelden de volgende verkeersmaatregelen:

  • De volgende delen van de binnenstad zijn voor niet-aanwonenden alleen toegankelijk als voetganger:
    • vrijdag 25 augustus, van 19.00 tot 1.30 uur: Blijmarkt – Melkmarkt, Jufferenwal, Nieuwstraat, Rodetorenplein, Rodetorenbrug, Potgietersingel (behalve voor vergunninghouders), Diezerstraat, Nieuwe Markt, Sassenstraat;
    • zaterdag 26 augustus, van 19.00 tot 1.30 uur: Blijmarkt – Melkmarkt, Jufferenwal, Rodetorenplein, Potgietersingel (behalve vergunninghouders), Sassenstraat.

Bovengenoemde afsluitingen hebben gevolgen voor de rijroutes Buitenkant – Koestraat – Praubstraat – Sassenstraat.

  • Bewoners van de binnenstad die ‘s avonds hun auto nodig hebben, kunnen hun auto het best vóór 19.00 uur buiten de stadsgracht parkeren.
  • De stadslijnen 2, 4, 10 en 13 rijden van vrijdag 25 augustus om 19.00 uur tot begin dienst op zondag 27 augustus om via centrumhalte Katwolderplein, op loopafstand vanaf de binnenstad. Op zaterdag 26 augustus rijdt tussen 13.30 en 16.00 uur een aantal stadslijnen een omleidingsroute in verband met de Pride Parade.

Taxi’s hebben hun standplaats aan de Buitenkant, zoals gewoonlijk.

Parkeren auto en fiets

Borden op de binnenring geven de beschikbare parkeerlocaties voor auto’s aan. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/parkeren.

Voor fietsers zijn de reguliere (bewaakte) fietsenstallingen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.zwolle.nl/fietsparkeren. Daarnaast zijn enkele tijdelijke fietsparkeerplekken beschikbaar. Bij de wegafsluitingen verwijzen verkeersregelaars naar de dichtstbijzijnde parkeerplek.

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Aanmelden voor informatie per e-mail kan via bereikbaarheid@zwolle.nl.