ZWOLLE - Twee ploegen die afgelopen seizoen degradeerden uit de Eredivisie, PEC Zwolle en Willem II, hebben elkaar een treetje lager niets toegegeven. In Zwolle eindigde het onderlinge duel in 2-2, een stand die al bij rust bereikt was.

PEC Zwolle kende een dramatische start in eigen huis, maar knokte zich nog voor rust terug tot een gelijkspel. Door een flater van keeper Jasper Schendelaar kon Max Svensson al vroeg de score openen. Lucas Woudenberg wist die score even later te verdubbelen. Willem II zat op rozen, maar moest na veertig minuten opeens verder met tien man. Erik Schouten zag de rode kaart en Lennart Thy benutte even later, na een handsbal, een strafschop. Dankzij een treffer van Tomislav Mrkonjic kwamen beide ploege nog voor de thee in evenwicht.

PEC Zwolle hoopte in de tweede helft de overtalsituatie uit te buiten, maar slaagde daar niet in. De beste kans was nog voor Willem II's Jeremy Bokila, maar Schendelaar maakte zijn fout van eerder in de wedstrijd goed.