ZWOLLE - VV Alkmaar is voor de tweede keer dit seizoen te sterk gebleken voor PEC Zwolle. Na een eerdere 3-1 thuiszege wist de ploeg van trainer/coach Mark de Vries ook in de Hanzestad te zegevieren: 2-3.

De Alkmaarders kenden net als in het thuisduel een uitstekende start in Zwolle. Na een klein kwartier kon de mee opgekomen Nicole Stoop de openingstreffer maken en die score werd drie minuten later verdubbeld door de vierde seizoenstreffer van Sanne Koopman, op aangeven van Judith Roosjen. Nog voor de rust vond PEC Zwolle de aansluiting via Amy Banarsie.

Kort na de rust kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte door een treffer van Moïsa van Koot, maar nu was het weer VV Alkmaar dat veerkracht toonde. De equipe van De Vries voelde dat er meer te halen viel en speelde daar ook naar. Uiteindelijk wist Alieke Tuin, die vlak daarvoor nog met een hard schot de lat had geteisterd, in de 73e minuut voor de winnende treffer te zorgen, na een assist van Emmeke Henschen.

Door de zege gaat VV Alkmaar nu SC Heerenveen voorbij en staat met twaalf punten uit elf duels op een zevende plaats. Komende zondag 12 december spelen de Alkmaarders in eigen huis tegen Ajax.


PEC Zwolle - VV Alkmaar 2-3 (1-2)

13. Nicole Stoop 0-1
16. Sanne Koopman 0-2
36. Amy Banarsie 1-2
49. Moïsa van Koot 2-2
73. Alieke Tuijn 2-3