ALKMAAR - 'Een vertekende uitslag, maar ook wel een beetje het beeld van dit seizoen', sprak trainer-coach Corina Dekker van vv Alkmaar na afloop van de met 0-3 verloren inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie Vrouwen had een uur lang uitstekend partij geboden, maar kreeg in het slotkwartier het deksel op de neus.

'Als wij hier met de rust met 1-0 of 2-0 voorstaan kan niemand iets zeggen', aldus Dekker, en daarmee zei ze niets teveel. Hoewel het twee ploegen uit de kelder van competitie betrof was het een leuk duel om te zien waarbij vv Alkmaar de beste kansen kreeg. Na de zege van afgelopen vrijdag in de Eredivisie Cup tegen Excelsior (4-3) had de jonge ploeg van Dekker aan moraal gewonnen, en dat was duidelijk zichtbaar. De jonge spits Charlotte Hulst was een plaag voor de defensie van PEC Zwolle, maar had duidelijk het geluk niet aan haar zijde bij tenminste twee goede kansen. Al had het schot die zij ineens op haar schoen nam na een steekpass van Louise Bos meer verdiend. Bos was zelf trouwens het dichtst bij de openingstreffer, maar zag haar kopbal op de lat eindigen. Aan de andere kant deed ook keepster Henrikka Makela het prima door vlak voor rust een poging van Danique Noordman te keren.

Makela liet zich ook na de rust gelden met twee knappe reddingen. Bij de Alkmaarders werd het aanvallende spel van voor rust wel onderbroken met name door het uitvallen van Louise Bos. De uitblinkster van de eerste helft is net terug van langdurig blessureleed en het is voor de onervaren ploeg van Dekker te hopen dat het herstel van de huidige blessure niet te lang op zich laat wachten. Via invalster Samya Hasani werd de thuisploeg nog even gevaarlijk, maar in het slotkwartier ging het helemaal mis. Scheidsrechter Puts zag een strafschop in een lichte overtreding van Chantal Schouwstra waarna Dominique Bruinenberg van elf meter scoorde. De klap kwam hard aan bij de jonge Alkmaarse ploeg en binnen mum van tijd voerden Kelly Pruim en Maxime Bennink de score verder op. "En dat was niet nodig' , volgens Dekker. 'We hadden hier zeker een goed resultaat kunnen behalen.'

vv Alkmaar - PEC Zwolle 0-3 (0-0)
75. Bruinenberg (pen.) 0-1