ALKMAAR - In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft VV Alkmaar vrijdagavond voor een behoorlijke stunt gezorgd door koploper PEC Zwolle met 3-1 terug te wijzen. Het was de tweede overwinning dit seizoen voor de ploeg van trainer/coach Mark de Vries die na afloop de teamprestatie roemde.

"Dit is echt een zege van het collectief", sprak de glunderende coach na afloop. "En zo goed voor het moraal van die meiden. Man, wat hebben ze ervoor gestreden. Vanavond ben ik echt trots op mijn ploeg en vooral heel blij voor die meiden." Voor de wedstrijd gaf De Vries al enkele malen aan zowel op de training als in de wedstrijd goede dingen te zien, maar dat het tijd werd dat de groep zich ook eens ging belonen. Blijkbaar had het team deze opmerking in de oren geknoopt want het VV Alkmaar dat vrijdagavond op het veld stond beet zich compleet vast in de verrassende koploper PEC Zwolle.

Nicole Stoop werd na afloop uitgeroepen tot vrouw van de wedstrijd, maar gezien de teamprestatie had dit net zo goed Sanne Koopman kunnen zijn die voorin weer sleurde en stoorde dat het een lieve lust was. En wat te denken van de beide backs? Op rechts toonde Judith Roosje aan dit seizoen een behoorlijke versterking te zijn met haar aanvallende impulsen en op links was het Camie Mol die met slechts een paar wedstrijden eredivisie-ervaring zich vastbeet in haar tegenstander en na 21 minuten op weergaloze wijze de score opende. Van grote afstand haalde zij uit om keepster Moon Pondes kansloos te laten.

Na die goal groeide het vertrouwen nog meer en terwijl men achterin nauwelijks wat weggaf sloeg men in de slotminuten voor rust keihard toe. Aanvoerster Emmeke Henschen werd in stelling gebracht door Maudy Stoop en schoot de bal laag en diagonaal langs Pondes en even later kon Sanne Koopman een voorzet vanaf links binnen werken: 3-0.

Coach Joran Pot keek bij het verlaten van het veld nog eens even goed naar het scorebord en besefte dat er wat moest gebeuren. Met twee aanvallende wissels probeerde hij de bakens te verzetten. Toen Danique Noordman na tien minuten de bal achter keepster Mäkelä schoot leek de spanning terug te keren. De jonge ploeg van De Vries herstelde zich echter snel en liet in het restant van de wedstrijd duidelijk merken aan de Zwollenaren dat er deze avond in Alkmaar niets te halen viel.

VV Alkmaar - PEC Zwolle 3-1 (3-0)