ARNHEM - Invaller Idrissa Touré heeft Vitesse zaterdagavond in blessuretijd toch nog de drie punten weten te bezorgen tegen PEC Zwolle. De ploeg van Thomas Letsch kwam met de 2-1 goed weg, want zeker in de slotfase kregen de gasten de beste kansen.

Vitesse was na een matige openingsfase na een klein half uur op voorsprong gekomen toen Bruns de bal bezorgde bij Armando Broja die via keeper Mous raak mikte. Voor de 19-jarige Albaniër alweer de tiende treffer van het seizoen. Vlak voor rust is hij ook dicht bij zijn elfde goal, maar nu staat de paal in de weg.

Kort nadat een goal van Vitesse op advies van de VAR wordt afgekeurd, Openda zou hands hebben gemaakt, komt PEC Zwolle op gelijke hoogte als Jesper Drost via het lichaam van Enzo Cornelisse raak schiet. Eerst is het nog Darfalou die namens Vitesse de lat raakt, maar in de slotfase zijn de beste kansen voor de gasten. Zo moet keeper Pasveer zich bijvoorbeeld laten gelden bij een poging van invaller Benson. Vanuit het niets weet stormram Touré dan toch voor de 2-1 te zorgen door een voorzet van Tannane binnen te koppen. Zelfs daarna krijgt PEC Zwolle og de kans op een punt, doch Thomas Lam schiet recht op Pasveer af.