NIJMEGEN - NEC heeft zich goed gerevancheerd van de ruime nederlaag op de eerste speeldag tegen Ajax. De promovendus wist op eigen veld de eerste driepunter van het seizoen te behalen door een 2-0 zege op een machteloos PEC Zwolle.

De ploeg van Rogier Meijer had niet al te lang nodig voor de eerste goal in de Eredivisie. Uit een goede pass van Mikkel Duelund wist Eintracht Frankfurt-huurling Ali Akman goed te anticiperen en diagonaal raak te schieten. Kort voor de rust wist Jonathan Okita de score te verdubbelen opnieuw op aangeven van Duelund. Tussendoor waren de gasten uit Zwolle slechts eenmaal gevaarlijk toen Dean Huiberts de paal raakte.

In de tweede helft kwam NEC vervolgens niet meer in gevaar. PEC Zwolle bleek aanvallend machteloos en de thuisploeg kon het duel gecontroleerd uitspelen. PEC Zwolle eindigde het duel zelfs nog met tien man toen Sam Kersten in de slotfase Ole Romeny onderuit haalde en rood zag.