ALKMAAR - Na vier overwinningen op rij is Team Alkmaar/Sportstars vrijdagavond de ongeslagen status in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen kwijt geraakt. In Alkmaar bleek EXS Zwolle met 2-4 te sterk.

Coach Gerard Timmers van de Alkmaarders was na afloop duidelijk in zijn oordeel. 'Het was erg matig en moeizaam vanavond'. Toch zag Timmers zijn ploeg goed beginnen toen Amy Visser al binnen een paar minuten op fraaie wijze scoorde. 'In die fase hadden we wellicht nog één of twee keer moeten scoren, dan was het waarschijnlijk heel anders gelopen.' Nu kwam de ommekeer toen keepster Roxy Klaver zich liet verrassen door een schot van Jorie Schepers en gasten uit Zwolle namen tien minuten later zelfs een voorsprong via Jennieke de Pater. De 1-2 bleek tevens de ruststand.

Ook na de rust ging het moeizaam zeker toen Marianka van den Hoeven na een sterke actie de 1-3 liet aantekenen. Er was voor de thuisploeg nog tijd genoeg om dat recht te trekken, maar duidelijk is dat voorin de stootkracht van de geblesseerde Milenca van Ee node gemist werd, waardoor men maar moeilijk tot kansen kwam. Toch wist Lotte Hopman na een combinatie met Visser voor de aansluitingstreffer te zorgen. Met een extra veldspeler probeerde de koploper nog een punt uit het vuur te slepen en men was daar enkele malen dichtbij. Zo mikte Suzanna Deckers vlak voor tijd van dichtbij op de lat. In de slotseconde viel het dubbeltje echter de andere kant op toen De Pater haar tweede van de avond mocht maken door de bal in een leeg doel te schieten: 2-4.

Team Alkmaar/Sportstars VR1 - EXS Zwolle VR1 2-4 (1-2)