VENLO - VVV-Venlo en PEC Zwolle hebben zaterdagavond na een enerverend duel de punten gedeeld. Beide ploegen blijven dus ook in de competitie op gelijke hoogte staan want na tien duels heeft men beide negen punten.

Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg de leiding toen Jafer Arias profiteerde nadat keeper Michael Zetterer een bal losliet. PEC Zwolle kwam een kwartier later op gelijke hoogte toen Imanual Pherai profiteerde van goed voorbereidend werk van Kenneth Paal.

Na de pauze hadden de gasten een veldoverwicht en de voorsprong via Mike van Duinen uit een assist van Sai van Wermeskerken was dan ook niet onverdiend. VVV had daarna geluk dat Mustafa Saymak op de paal schoot. Vervolgens was het topscorer Giorgos Giakoumakis die een punt wist te redden voor de Limburgers door Zetterer met een leep balletje te verschalken: 2-2. In de blessuretijd krijgt Zwollenaar Thomas Lam ook nog rod na een duel met Giakoumakis.