ZWOLLE - De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich als eerste een plekje bij de laatste vier van het bekertoernooi weten te verschaffen. Op bezoek bij PEC Zwolle wist de ploeg van trainer Sjaak Polak met 1-3 te zegevieren.

De groen-gelen kwamen na een half uur op voorsprong toen Maartje Looijen, die eerder al de lat hard geraakt wist te profiteren van voorbereidend werk van Liz Rijsbergen. Vlak voor rust bracht Jeva Walk PEC Zwolle weer naast de gasten.

Halverwege de tweede helft werd het duel in kort tijdsbestek beslist. Een mooie actie van Rijsbergen betekende een hernieuwde voorsprong en twee minuten later moest keepster Moon Pondes opnieuw vissen. Na een hoekschop haalde aanvoerster Gwyneth Hendriks hard uit en was de halve finale voor ADO Den Haag een feit.