ZWOLLE - PEC Zwolle heeft op het nippertje zijn ongeslagen status in 2022 weten te behouden. De hekkensluiter Eredivisie speelde thuis verdiend gelijk tegen FC Groningen. De gelijkmaker viel pas ver in de blessuretijd.

Het spel was voor de rust niet al te best, op twee momenten na. Laros Duarte stak met de bal het veld over en werd op de rand van de zestien meter gevloerd. De middenvelder krulde zelf de vrije trap in de kruising. Even later trof Björn Meijer van dichtbij de paal naast keeper Kostas Lamprou.

Na de rust toonde PEC Zwolle zich steeds meer. Daishawn Redan miste kort na rust een grote kans op de gelijkmaker, waarna Michael De Leeuw voor de 0-2 leek te zorgen. Voorafgaand aan de goal had de VAR echter een overtreding gezien. Redan kreeg nog een goede kans evenals Strand Larsen aan de andere kant. De verdiende gelijkmaker viel vier minuten in blessuretijd. Yuta Nakayama kopte mooi en knap raak na een hoekschop: 1-1.