ZWOLLE - NEC is in de middenmoot van de eredivisie over PEC Zwolle heen gegaan door op bezoek in Overijssel met 1-3 te zegevieren.

NEC was dreigender,maar het was PEC Zwolle dat na een afgekeurde treffer van Nuytinck, wegens buitenspel, de kansen kreeg. Zo schoot Velanas rakelings naast en op de lat en Van den Berg naast. Na al een paar losse flodders te hebben gelost, tikte Tavsan de bezoekers kort voor rust toch op voorsprong.

Van Rooij verdubbelde die score binnen een halve minuut na rust. Na een verrassende solo rondde de rechtsback resoluut af. Namli bracht een kwartier voor tijd met een vinnig schot in de korte hoek de spanning terug. PEC Zwolle gooide in de slotfase alle remmen los en in de extra tijd profiteerde Baas van de ruimte.