DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft op eigen veld op het nippertje gelijk gespeeld in de IJsselderby tegen PEC Zwolle. In de Adelaarshorst eindigde het duel in 1-1.

In de hectische beginfase lag het duel even stil nadat een bekertje naar PEC- jubilaris Bram van Polen, goed voor 500 wedstrijden, gegooid was en stopte Schendelaar de strafschop van Victor Edvardsen nadat naamgenoot Oliver was gevloerd door de PEC-doelman. In het matige vervolg had Go Ahead Eagles een overwicht, maar was PEC Zwolle gevaarlijker. Zo miste Reijnders voor de rust de beste kans en werd Thy's goal afgekeurd.

Na de ruste strafte Thy wel defensief geschutter van de Devnter ploeg af. Schendelaar hield PEC in de slotfase lang overeind, maar na hands van Kersten capituleerde hij ver in blessuretijd bij de penalty van Deijl.