ZWOLLE - De vrouwen van AZ hebben hun derde nederlaag op rij geleden door bij PEC Zwolle in de slotfase met 1-0 onderuit te gaan. AZ blijft daardoor na vijf wedstrijden op vier punten staan waar PEC Zwolle inmiddels negen punten verzameld heeft.

Kansen waren er aan beide kanten. Bij de gasten schoot Desiree van Lunteren net over en stuitte Veerle van der Most op keepster Van der Flier. Aan de andere kant was Bo van Egmond dreigend namens de thuisploeg.

Ook na de rust probeerde Van Egmond het nog met een schot, maar keepster Femke Liefting was paraat. Aan de andere kant kwam Spaan net tekort om een voorzet af te ronden. Nadat Evi Maatman namens PEC Zwolle van dichtbij naast had gemikt leek he duel op een doelpuntloze remise te eindigen. In de 89e minuut wist invalster Mayke Lindner echter een vrije trap vanaf links tegen de touwen te koppen en besliste daramee het duel: 1-0.