AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heroverd. De ploeg van trainer Danny Schenkel wist de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-0 te winnen en heeft daardoor nu één punt voorsprong op FC Twente.

De Amsterdammers waren zateragavond op De toekomst van quitte af aan de betere ploeg en het was eigenlijk een wonder dat het bij rust slechts 1-0 was. Romée Leuchter maakte in de twaalfde minuut met haar veertiende seizoenstreffer de openingsgoal op aangeven van Chasity Grant.

Halverwege de tweede helft wist Jonna van der Velde die score te verdubbelen en zes minuten voor tijd werd de eindstand op 3-0 bepaald door de eerste seizoensgoal van Tiny Hoekstra.