ZWOLLE - Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij PEC Zwolle met 1-3 gewonnen. De ploeg van coach Suzanne Bakker blijft daardoor koploper FC Twente op twee punten volgen.

Ajax had vanaf het begin een overwicht, maar scoorde pas in de blessuretijd van de eerste helft. Romée Leuchter zorgde er voor dat Ajax met een voorsprong de kleedkamer opzocht. De aanvalster werd weggestuurd, omspeelde de keeper knap, waarna ze de bal uit een moeilijke hoek in het doel kreeg.

Na de rust kregen beide ploegen serieuze kansen, maar lange tijd werden die omgezte in doelpunten. In de 72ste minuut kwam PEC Zwolle toch op gelijke hoogte via Zoë Zuidberg. Lang duurde dat echter niet, want vijf minuten later schoot Sherida Spitse haar ploeg alweer op voorsprong. Ditmaal werd de voorsprong niet meer weggegeven, maar zelfs uitgebouwd. Chasity Grant zorgde in de blessuretijd voor de 1-3. Zodoende kende Ajax een goede generale voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain van komende woensdag.