HEERENVEEN - Onder stormachtige omstandigheden hebben de vrouwen van SC Heerenveen met het kleinst mogelijke verschil van PEC Zwolle gewonnen. Invalster Elke Huls wist vijf minuten voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd te zorgen. De ploeg van Roeland ter Berge neemt door de zege de vijfde plaats over van PEC Zwolle.

Door de stevige wind kwam beide ploegen nauwelijks aan goed voetbal en aan kansen toe op Sportpark Nieuwehorne. De 0-0 ruststand verbaast dan ook niemand.

In de tweede helft krijgt de thuisploeg iets meer mogelijkheden en is vooral de laatste weken al op dreef zijnde Nikée van Dijk dichtbij. Toch lijkt het duel op een doelpuntloze puntendeling af te gaan tot Elze Huls de bal vlak voor tijd vakkundig in de hoek plaatst: 1-0.