ZWOLLE - Een dapper strijdend PEC Zwolle heeft aan het duel met Heerenveen niets overgehouden en blijft dus hekkensluiter met slechts één punt. De Friezen imponeerden geen moment in de Hanzestad, maar hadden wel het geluk aan hun zijde (0-1).

De gasten probeerden PEC, maar deden dit soort overtuiging. Behalve een mogelijkheid voor Benjamin Nygren brachten de Friezen aanvallend dan ook niets. PEC Zwolle speelde zich steeds meer onder de druk uit en kreeg men zelf kansen via Pabai en Tedic. Kort voor rust wist keeper Lamprou aan de andere kant met een prima reflex Van Beek van het scoren af te houden.

In de tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar de eerste zege, maar keeper Mous, die de geblesseerde Mulder verving, liet zich niet passeren. De Zwollenaren kregen daarna een koude douch te verwerken want bij een harde voorzet van Van Ewijk ging de bal via de onfortuinlijke Van Polen langs Lamprou in het doel.