ZWOLLE - Vitesse heeft een uitgelezen kans laten liggen om weer naast Ajax aan de top van de ranglijst van de Eredivisie. De Arnhemmers stonden bij PEC Zwolle lang op een 0-1 voorsprong, maar na een rode kaart voor Idrissa Touré kantelde het duel (2-1).

Nadat Ajax in eigen huis van FC Twente had verloren was Vitesse even virtueel koploper nadat Oussama Darfalou al in de 7e minuut voor een voorsprong had gezorgd. PEC Zwolle deed echter niet onder voor de Arnhemmers en het spel golfde op en neer. Bero kreeg namens de gasten een kans, maar nog groter was de mogelijkheid voor Reijnders van de thuisploeg die over mikte.

Kort na de rust weet Vitesse de voorsprong wel bijna te verdubbelen als Darfalou met een handig hakje de paal raakt. Het keerpunt van het duel volgt in de 64e minuut na een harde charge van Touré op Kenneth Paal waarbij na interventie door de VAR rood werd getrokken. Nauwelijks van het veld af weet Jesper Drost de stand gelijk te trekken en tienminuten later wordt het nog erger als Bero een strafschop veroorzaakt die door Mike van Duinen wordt benut. Vitesse blijkt in het laatste kwartier niet meer bij machte om het tij te keren.