ZWOLLE - In de onderste regionen van de eredivisie heeft PEC Zwolle uitstekende zaken gedaan alwaar de problemen voor Excelsior onverminderd groot blijven. De Zwollenaren wonnen in eigen stadion met 2-1 van de Rotterdammers en lijken zo op weg naar lijfsbehoud.

PEC Zwolle boekte zodoende na acht duels zonder zege weer een overwinning waar Excelsior nu al elf duels op rij niet gewonnen heeft. Excelsior had voor rust weinig in te brengen, al miste Lamprou nog wel een dot van een kans in de openingsfase. PEC Zwolle kreeg daarna kans op kans en Mac Nulty wist uit een hoekschop zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle te scoren.Voor Excelsior was het al de 16de tegengoal uit een corner dit seizoen.

Na de rust bood Excelsior aanvankelijk meer tegenstand, maar nadat Velanas met een diagonale knal de 2-0 gemaakt had, was PEC weer heer en meester. Vlak voor tijd deed Duijvestijn toch iets terug.