ALMELO - Onder tropische omstandigheden heeft PEC Zwolle het oefenduel met Heracles Almelo met het kleinst mogelijke verschil weten te winnen. Kort voor rust maakte Sam Kersten de enige treffer van de wedstrijd.

Hoewel de thuisploeg in de openingsfase het betere van het spel had en mogelijkheden kreeg via Burgzorg en Szöke wist centrale verdediger Kersten in de 38e minuut een vrije trap van Dean Huiberts op waarde te schatten om bij de tweede paal de 0-1 binnen te tikken.

Met vele wissels bij beide teams is Heracles na rust dicht bij de gelijkmaker als Huseyn Bulut richting doel kopt, maar keeper Mous met de vingertoppen kan redden. Aan beide kanten volgen nog wat kleine mogelijkheden, doch gescoord wordt er niet meer.