ZWOLLE - Mocht er een titel zijn voor de ploeg met de meeste gelijke spelen dan maakt PEC Zwolle daar dit seizoen de meeste kans op. De ploeg van John Stegeman speelde in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk namelijk alweer voor de elfde keer gelijk.


Eerlijk gezegd was het een duel dat ook geen winnaar verdiende al zullen beide ploegen na afloop beseffen dat men ook niet veel opschiet met een puntendeling. RKC was in de eerste helft de betere ploeg en kwam al vroeg op voorsprong toen Kersten zich makkelijk liet wegzetten door Touba die vervolgens wist af te ronden. Bijna werd die score verdubbeld toen Strieder even later de bal tegen zijn eigen lat schoot.

Na de rust was de thuisploeg de bovenliggende partij. Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde in de 72e minuut toen Saymak met een ferme knal in de bovenhoek de stand in evenwicht bracht. RKC-keeper Lamprou wist vervolgens in de slotfase te voorkomen dat de thuisploeg er met de winst vandoor ging door enkele fraaie reddingen te verrichten.