ZWOLLE - PEC Zwolle heeft vrijdagavond historie geschreven met een evenaring van de hoogste score ooit in het Nederlandse betaalde voetbal. De ploeg van Dick Schreuder scoorde in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch maar liefst dertien (!) keer.

In 2020 won Ajax met 0-13 bij VVV-Venlo en PEC Zwolle deed dat deze vrijdagavond dus dunnetjes over en dat was met name een nachtmerrie voor de Bossche doelman Konrad Sikking die de plaats onder de lat innam nadat vaste keeper Albert van der Steen afgelopen week geblesseerd raakte. Bij PEC Zwolle kreeg Tolis Vellios in de spits de voorkeur boven Lennart Thy en dat wilde de Griek weten ook. Door zijn loepzuivere hattrick was de wedstrijd binnen twaalf minuten al zo goed als beslist.

Daar bleef het echter niet bij. Haris Medunjanin, Younes Taha, nogmaals Vellios en Thomas van den Belt zorgden ervoor dat PEC binnen 31 minuten met 7-0 aan de leiding ging. Dat was in de Keuken Kampioen Divisie de grootste marge tijdens de rust in 21 jaar.

PEC Zwolle vervolgde de recordjacht na de rust met Lennart Thy in de ploeg. De Duitser liet zich ook gelden door gelijk voor de 8-0 te zorgen. Door een doelpunt van Thomas Beelen en de tweede treffer van Thy haalde de koploper na iets meer dan een uur al de dubbele cijfers en de spits voltooide ook een hattrick. In de slotfase maakte Van den Belt zijn tweede van de avond en was het slotakkoord voor Davy van den Berg: 13-0.