LEEUWARDEN - PEC Zwolle heeft in een waar spektakelstuk gewonnen bij SC Cambuur (3-4) en daarmee de rode lantaarn overgedragen aan Sparta.

De gasten uit Zwolle hadden een droomstart met twee snelle treffers. Oussama Darfalou scoorde na twee minuten van dichtbij en in de zesde minuit mikte Mees de Wit raak met buitenkant links.Van der Werff haakte even later Issa Kallon en vanaf de stip maakte Robert Maulun de 1-2. Op slag van rust werkte keeper Lamprou de bal in eigen doel na een pegel van Kallon en waren eide ploegen weer in evenwicht.

De blunder van de doelman werkte niet verlammend voor PEC Zwolle. De ploeg van Dick Schreuder bleef goed spelen en kwam opnieuw op voorsprong.via Daishawn Redan. Aanvoerder Bram van Polen bracht de marge weer op twee. Het werd opnieuw spannend toen een voorzet van David Sambissa zomaar binnenvloog (3-4). SC Cambuur leek zelfs nog een strafschop te krijgen welke door de VAR werd geannuleerd waarna PEC Zwolle na tien minuten blessuretijd eindelijk kon juichen: 3-4.