ROTTERDAM - Sparta heeft zich zo goed als veilig gespeeld na een 3-2 overwinning op PEC Zwolle. Op het Kasteel kroonde Lennart Thy zich tot man van de wedstrijd door in het slotkwartier tweemaal te scoren tegen zijn oude werkgever.

De deze week 133 jaar oude club was goed begonnen aan het duel toen linksback Mica Pinto na een goede aanval de openingstreffer wist te maken. Het was tevens de eerste eredivisietreffer voor de Luxemburger en de 1-0 bleek ook de ruststand.

In de tweede helft deed PEC Zwolle het duel in pakweg tien minuten kantelen. Eerst via aanvoerder Bram van Polen wiens inzet door Beugelsdijk van richting werd veranderd en gevolgd door een ferme uithaal van Slobodan Tedic. In een open slotfase vielen de kansen over en weer, maar was Sparta het slagvaardigst. Na een handsbal van Huiberts wist Thy vanaf elf meter gelijk te maken en in blessuretijd deed de spits met een rake kopbal zijn oude club nog meer pijn: 3-2.