ZWOLLE - Koploper PEC Zwolle blijft in prima vorm verkeren. Vrijdagavond won de ploeg van trainer Joran Pot met 2-1 van Feyenoord, dat tot gisteren nog ongeslagen was.

Het was een zwaarbevochten zege voor de thuisploeg die na een klein kwartier op voorsprong kwamen door Moïsa van Koot. Celainy Obispo tekende na een klein half uur voor de gelijkmaker.

Met veel strijd gingen beide ploegen na de rust voor de drie punten. Feyenoord, debutant in de Eredivisie had tot nu toe twee keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld en wilde die ongeslagen status vasthouden terwijl PEC Zwolle op jacht ging naar de vierde overwinning en zo in ieder geval nog een week aan kop zou blijven. Dat laatste gebeurde want in de 65e minuut wist Jeva Walk met een mooie boogbal de Rotterdamse keepster te verrassen: 2-1.