ALMELO - Heracles Almelo mag blijven hopen op het behalen van de play-offs nadat het zondagmiddag op het nippertje wist te winnen van PEC Zwolle. Lucas de la Torre zorgde in de blessuretijd voor de winnende treffer (2-1).

De thuisploeg had in de openingsfase al het betere van het spel, maar met name bij spits Sinan Bakis stond het vizier nog niet op scherp. Bij twee goede kansen stuitte hij net zo vaak op de Zwolse doelman Mous. Op slag van rust lijkt men wel op voorsprong te komen bij een inzet van Fadiga, maar door interventie van de VAR die constateert dat Azzaoui met zijn grote teen buitenspel staat gaat de treffer niet door.

In de tweede helft vallen er wel doelpunten en zelfs snel achter elkaar. Na een uur spelen weet rai Vloet alweer zijn elfde goal van dit seizoen te maken met een hard schot, maar terwijl men dat bij de thuisploeg nog aan het vieren is slaan de gasten kort hierop toe via Mustafa Saymak. Heracles blijft de betere ploeg, maar PEC Zwolle krijgt vlak voor tijd de beste kans als de poging van Mike van Duinen door Robin Pröpper van de lijn wordt gehaald. Het lijkt op een puntendeling te eindigen, maar in blessuretijd gooit de thuisploeg er nog eenmaal een flitsende aanval uit met De la Torre als eindpunt: 2-1.