ZWOLLE - Hekkensluiter PEC Zwolle heeft in de eerste wedstrijd na de korte winterstop met 2-0 gewonnen van Willem II, dat daarmee zijn negende competitienederlaag op rij leed. Thomas van den Belt zorgde voor de beide treffers.

De openingsfase was voor de bezoekers toen Bergström net over kopte, maar daarna was het woord aan de thuisploeg. Saymak en Darfalou stuitten nog op doelman Wellenreuther, maar die moest even later capituleren bij een intikker van Van den Belt. Kastaneer verzuimde vervolgens om nog voor rust de score te verdubbelen.

Willem II van trainer Fred Grim liet ook na rust weinig zien. Alleen Nunnely zorgde nog voor wat dreiging, maar kreeg amper steun. Voor de ploeg van Dick Schreuder kwam de tweede zege niet meer in gevaar en Van den Belt,die nooit eerder scoorde in de eredivisie, schoot voor alle zekerheid zijn tweede van de avond binnen.