ZWOLLE - PSV heeft de koppositie in de Eredivisie in handen na een 0-3 zege bij PEC Zwolle. Debutant Mario Götze had slechts acht minuten nodig om zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst te maken.

Naast Götze maakte ook Ibrahim Sangaré zijn debuut in de basis bij PSV dat een uitstekende start kende in Zwolle. Na acht minuten wist Götze een terugspeelbal van Clint Leemans te onderscheppen en keeper Zetterer te passeren. Nog geen tien minuten later wist Cody Gakpo een voorzet van Phillip Max op waarde te schatten: 0-2.

PEC Zwolle kreeg hierna een unieke kans om de aansluiting te vinden na een overtreding van Baumgartl op Ghoochannejhad. De aanvaller van de thuisploeg wist de bal vanaf elf meter echter niet langs keeper Mvogo te krijgen. Kort voor rust was de wedstrijd vervolgens feitelijk beslist toen Donyell Malen doeltreffend uithaalde.

PSV kon vervolgens de tweede helft het duel gecontroleerd uitspelen waarbij ook Adrian Fein nog zijn debuut mocht maken voor de nieuwe koploper.

PEC Zwolle - PSV 0-3 (0-3)