ZWOLLE - In de kelder van de eredivisie heeft PEC Zwolle dure punten gemorst in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Dick Schreuder knokte voor wat het waard was, maar Fortuna ging, enigzins gelukkig, met de winst strijken: 0-1.

Een hoofdrol was er in de eerste helft voor de keeper van PEC, Kostas Lamprou.De Griek voorkwam dat Flemming (tweemaal zelfs) en Seuntjens de Limburgers op voorsprong zouden zetten. De enige keer dat Lamprou werd verschalkt, bood de paal redding.

Zo betrouwbaar als Lamprou was voor de rust, zo onbeholpen zag de doelman er in de tweede helft uit bij een hoge bal. Hij greep mis waarna Nigel Lonwijk makkelijk de 0-1 kon intikken. Voor Fortuna Sittard van Sjors Ultee was het de eerste zege na zes verloren duels op rij. De Limburgers hebben nu zes punten voorsprong op hekkensluiter PEC Zwolle.