ZWOLLE - Fortuna Sittard nestelt zich steeds meer in de middenmoot nadat het zaterdagavond het uitduel bij PEC Zwolle met 0-2 heeft weten te winnen. In een winters Zwolle sloegen de Limburgers in de tweede helft toe.

De sterke reeks van Fortuna Sittard werd midweeks nog doorbroken door Sparta, maar de ploeg van Sjors Ultee herstelde zich bij het wisselvallig presterende Zwolle goed. Voor de rust was men al de betere ploeg en dichtbij een voorsprong toen Emil Hansson de lat raakte.

Terwijl PEC Zwolle aanvallend te weinig bracht viel de goal alsnog na een klein uur spelen. Voormalig Zwolle-speler Zian Fleming wist een assist van Polter op waarde te schatten en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Keeper Van Osch voorkwam vervolgens in de slotfase de gelijkmaker van Van Duinen waarna de Limburgers in de omschakeling toesloegen en Mats Seuntjens keeper Zetterer het nakijken gaf: 0-2.