ENSCHEDE - De derde speeldag van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft voor flink wat verrassingen gezorgd. Nadat Ajax en PSV eerder op de dag genoegen moesten nemen met een gelijkspel liep regerend landskampioen FC Twente in eigen huis tegen een flinke zeperd op tegen PEC Zwolle.

Een paar dagen na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Benfica begon de ploeg van Robert de Pauw nochtans goed. Fenna Kalma zorgde na een kwartier voor de openingstreffer op aangeven van Renate Jansen. De thuisploeg verzuimden echter om die score verder uit te breiden.

Na de rust kreeg men daarvoor de rekening gepresenteerd en zorgde PEC Zwolle voor een enorme stunt. In de 65e minuut maakte uitgerekend Jill Diekman de gelijkmaker op Sportcampus Diekman. De gasten liepen vervolgens razendsnel uit via treffers van Amy Banarsie en Evi Maatman. In de slotminuut strooide Marit Auée nog meer zout in de Twentse wonden door de eindstand op 1-4 te bepalen.