DORDRECHT - PEC Zwolle had nog een kleine kans op het winnen van de periodetitel, maar na een fikse uitglijder bij FC Dordrecht, ziet de ploeg van Dick Schreuder de achterstand op koploper Heracles Almelo zelfs oplopen naar vijf punten.

PEC Zwolle hoopte op een misstap van Heracles om zo alsnog de periodetitel te grijpen, maar kende zelf een dramatische start aan de Krommedijk. Spits Samuele Longo stelde Feyenoord-huurling Aliou Balde al in de vijfde minuut in staat om de score te openen. De thuisploeg verzuimde om in de eerste helft meer goals te maken, ondanks kansen voor Camara en Schippers. Aan de andere kant haalde Mauro Savastano een poging van Lennart Thy van de lijn.

Het leek daarna bij 1-0 te blijven ondanks een handvol gemiste kansen. In de slotfase werd het echter nog erger voor de gasten uit Zwolle dankzij invaller Pepijn Doesburg en Anouar El Azzouzi eindigde het in 3-0.