UTRECHT - FC Utrecht is zaterdagavond op het nippertje ontsnapt aan een thuisnederlaag tegen PEC Zwolle. In de 96e minuut wist Hidde ter Avest toch nog een punt te redden voor de thuisploeg (3-3).

De gelijkmaker viel een paar minuten na het wegsturen van Bram van Polen. De aanvoerder van de gasten, bezig aan zijn vierhonderdste wedstrijd voor de club, kreeg in de 93e minuut direct rood na een opstootje.

Sander van de Streek opende met een kopbal al na twee minuten de score. De gelijkmaker van Virgil Misidjan volgde echter al twee minuten later. Nog voor rust kwam PEC Zwolle zelfs op voorsprong, toen Thomas Lam een makkelijk gegeven strafschop benutte.

Scheidsrechter Jannick van der Laan wees vroeg in de tweede helft opnieuw naar de stip, dit keer in het voordeel van FC Utrecht, en Adam Maher maakte vanaf elf meter gelijk. Vitesse-huurling Thomas Buitink zette PEC Zwolle na ruim een uur spelen voor de tweede keer op voorsprong. Deze bleef lang staan tot Ter Avest ver in blessuretijd toch nog voor de gelijkmaker zorgde.