EMMEN - In de 23e wedstrijd van het seizoen heeft FC Emmen eindelijk de eerste competitiezege geboekt. Aan De Oude Meerdijk werd PEC Zwolle zaterdagavond met 3-2 verslagen.

De formatie van Dick Lukkien blijft daardoor nog wel hekkensluiter, doch nadert directe concurrenten ADO Den Haag en Willem II nu tot op vier punten. Hoewel het duel moeizaam op gang kwam ging het in de laatste tien minuten van de eerste helft ineens los. De van Anderlecht gehuurde Luka Adzic kreeg de bal wat gelukkig mee, maar rondde koelbloedig af om zo de score te openen voor de Drentse ploeg. Na een kort oponthoud door een van buiten het stadion gegooide vuurwerkbom wist Bram van Polen kort hierna de gelijkmaker te maken door een vrije trap van Benson licht te toucheren. In de blessuretijd van het eerste bedrijf kwam FC Emmen op een hernieuwde voorsprong. Jari Vlak bediende Michael de Leeuw die de 2-1 liet aantekenen.

FC Emmen bleef na rust de betere ploeg, doch moest ook bedachtzaam zijn op de Zwolse uitvallen. Grote opluchting was er dan ook toen Vlak twintig minuten voor tijd de thuisploeg naar een ruimere voorsprong schoot. Hoewel PEC Zwolle ook hierna niet echt meer in het spel voorkwam wist Yuta Nakayama vlak voor tijd nog wel even de spanning terug, maar verder liet Emmen het niet komen.