EPE - AZ wacht deze oefencampagne nog altijd op het eerste doelpunt. Na nederlagen met het kleinst mogelijke verschil tegen RC Genk en FC Utrecht ging de ploeg van Arne Slot ook tegen PEC Zwolle met 1-0 onderuit. Zian Flemming zorgde halverwege de tweede helft voor de enige goal van de wedstrijd.

In het warme Epe, bij de aftrap om 19.00 uur was het nog 28 graden, waren de kansen in de eerste helft op één hand te tellen. AZ, dat nog altijd aantrad zonder Vlaar, Boadu en Stengs, kreeg de beste kans via Gudmundsson die de bal niet langs keeper Zetterer kreeg en de beste kans voor PEC Zwolle was voor Van Duinen die het zijnet raakte.

In de tweede helft wist Flemming een voorzet van Bajselmani wel te verzilveren en was de voorsprong voor de Zwollenaren daar. In de slotfase maakte Aboukhlal bijna gelijk, maar mikte op de paal.

AZ vervolgt de oefencampagne komende zaterdag tegen het Franse Lille. PEC Zwolle zal een dag later in actie komen bij Heracles Almelo.