AMSTERDAM - Tussen twee wedstrijden tegen Chelsea door hebben de vrouwen van Ajax de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle met nipt verschil gewonnen. Dankzij een hattrick van Romée Leuchter werd het 3-2 voor de ploeg van trainer/coach Suzanne Bakker.


Leuchter zag een dag eerder dat haar leidende postiie op de vaderlandse topscorerslijst werd overgenomen door Tessa Wullaert van Fortuna Sittard, die tegen Telstar liefst zeven keer wist te scoren. Tegen PEC Zwolle kwam de spits van Ajax alweer dichterbij de Belgische met twee doelpunten in kort tijdsbestek in de eerste helft en een derde treffer kort na rust. Hiermee komt Leuchter nu op 18 treffers, en dat is er eentje minder dan Wullaert.

Na de 3-0 nam Ajax duidelijk wat gas terug. Men had in de rust al tweemaal gewisseld en daar kwamen er nog eens drie bij en men leek het duel gecontroleerd uit te willen spelen. Via Sterre Kroezen en een eigen doelpunt van Sherida Spitse kwam PEC Zwolle nog even dichtbij, maar de punten bleven in Amsterdam: 3-2.