ZWOLLE - TEN Producties maakt theatervoorstellingen voor scholen. De voorstelling Circular is op 20 april om 12.00 uur, eenmalig, te zien als openbare voorstelling op de parkeerplaats van cultureel centrum Domusica in Zwolle. Kaarten koop je via tenproducties.nl.


Circular gaat over patronen en de vraag of je die kunt doorbreken. Patronen in je familie, je opvoeding, je omgeving of factoren waar je geen invloed op hebt, zoals waar je geboren bent, waar je woont, wat voor opleiding je kunt doen, of je man of vrouw bent of juist niet in die categorieën valt. En patronen die anderen je opleggen door de verwachtingen die ze van je hebben.

Verhaal

Acteurs Do en Michiel wachten op hun collega Ezra om met de voorstelling te kunnen starten. Dan komt ze aan met het excuus dat ze laat is omdat ze haar nieuwe Tesla veilig wilde parkeren… Michiel en Do weten niet wat ze horen: Ezra woont nota bene nog bij haar ouders in een sociale huurflat! ‍Ezra legt uit hoe ze via crypto in korte tijd rijk is geworden en nu eindelijk het leven leeft zoals zij dat wil. Ze heeft haar ouders van kinds af aan alleen maar hard zien werken en daardoor hebben ze als gezin nooit tijd voor elkaar gehad. Zij wil een ander leven. Daarom gaat ze ook stoppen met deze theaterproductie. Vanaf nu zorgt zij voor haar familie. Michiel en Do vragen zich hardop af of je wel zo makkelijk uit je ‘milieu’ los kunt breken. Daar heb je toch ook anderen voor nodig?


Dan wordt Ezra gebeld: haar vader is gearresteerd door de Belastingdienst. Want zo’n dure auto voor de deur, dat is verdacht. Dit is precies níet wat Ezra wilde voor haar familie, dus schiet ze onmiddellijk te hulp. Michiel en Do helpen haar natuurlijk, want ze zijn collega’s. In de rollercoaster waar Ezra in terecht komt maakt ze impulsieve beslissingen waardoor ze steeds dieper in de problemen komt. Lukt het haar om de boel weer recht te breien?