RAALTE/OLST-WIJHE - Gelegen aan de rand van de Gemeente Raalte en Olst-Wijhe: Lierderholthuis. Bijna iedereen rijdt er wel eens doorheen en dan kun je het niet missen, het bruisende hart van het dorp: Grand-café De Wettering. Ruim een jaar geleden startten Raymon en Miranda op deze, op het oog afgelegen, locatie hun horecadroom. Samen Tafelen in Salland mag er nu al te gast zijn.

Gedurfd

Het dorp Lierderholthuis telt nog geen 500 inwoners. Om daar dan een rendabele horeca-onderneming te beginnen vereist lef en visie. Raymon Thalen, afkomstig uit een Zwols horecagezin heeft dat. De sfeer van het dorp, waar samen nog een begrip is, de prachtige omgeving met wandel- en fietsroutes door weilanden, bos en langs de IJssel, vormden de eerste ingrediënten voor de realisatie van de droom. Het idee over hoe een sfeervol en goed grand-café eruit moest zien, maakte het af.

Bruisend hart

Met de school en het dorpshuis in hetzelfde pand, vormt het café nu weer het bruisende hart van Lierderholthuis. In een huiselijke sfeer kun je er spelletjes doen, is er een grote leestafel, biljart en TV. Maar je kunt er ook terecht voor feesten en partijen.

“Wij maken graag een praatje met onze gasten. Ons motto: service is wat je geeft, gastvrijheid is hoe je het laat voelen, zo vertelt Raymon. “In het voorjaar en de zomer weten de mensen ons vooral te vinden via de fietsroutes. Www.route.nl heeft er zelfs een speciaal voor ons samengesteld. Maar ook met activiteiten als de wandelvierdaagse, klaverjasavonden, biljart en dart-wedstrijden zijn we het centrale punt” zo vult partner Miranda aan.

Vereerde gast

Stichting Doorpakken Salland voelt zich bij monde van haar bestuur bijzonder vereerd dat ze met Samen Tafelen in Salland op woensdag 21 februari te gast mag zijn op deze bijzondere locatie. “Het samen voelt hier als een overeenkomstige eigenschap. Met waardering voor Raymon en Miranda dat zij in dit stadium van hun onderneming al 40 mensen, die zich eenzaam voelen of het financieel niet gemakkelijk hebben, ontvangen voor een heerlijk diner.”

Mensen die in aanmerking komen om deel te nemen aan Samen Tafelen in Salland kunnen zich aanmelden per mail via tafelen@doorpakkensalland.nl of telefonisch via 06 12626922.