ZWOLLE - 'Hoe zorg jij dat je gemotiveerd blijft?', 'Heb jij weleens chaos in je hoofd en hoe zorg je ervoor dat je alles voor elkaar hebt?' en 'Hoe zorg jij ervoor dat je je aandacht en tijd goed besteed?'. Een greep uit de vragen die studenten deze ochtend stelden aan Sticks: een gevestigde naam in de Nederlandse hiphopwereld en onder andere bekend van de hiphopformatie OpgeZwolle.


Sticks trapt laatste schooljaar af

De vierdejaars studenten staan op het punt om te beginnen aan hun meesterstuk, genaamd 'ProYou'. In dit eigen project mag de student alle ruimte gebruiken om zelf invulling te geven aan het werk, dat opgeleverd wordt als 'het ultieme visitekaartje na vier jaar Cibap'. Dit visitekaartje is bedoeld als kroon op hun portfolio. Om de makers een goed begin en dus het halve werk te geven, start ProYou met de komst van Sticks. Met zijn komst halen docenten Thomas Evenboer en Joske van de Weg de creatieve wereld naar binnen.

Het makersvuur aanwakkeren

Sticks vertelde de Cibap-examenkandidaten over zijn makerschap, creativiteit, inspiratiebronnen en waar hij blijvende motivatie vandaan haalt. In een collegetoursetting kregen de studenten de kans om Sticks het hemd van het lijf te vragen. "Door deze inspirerende kick-off, hopen we dat er verbinding en een gedeelde energie ontstaat en dat het makersvuur in de studenten extra wordt aangewakkerd. Zodat ze vol bravoure het pad van ProYou op gaan", aldus Joske.