ZWOLLE - De ontwikkeling van het Gildenhof op de Hanzebadlocatie in de Spoorzone in Zwolle kan officieel van start gaan. 18 juli jl. tekenden gemeente Zwolle en de ontwikkelcombinatie Trebbe-Dura Vermeer de ontwerp-, ontwikkel- en realisatieovereenkomst. Met deze stap kan het plan met ruim 240 huur- en koopwoningen verder uitontwikkeld worden.

Spoorzone als levendig nieuw stadsdeel

De Spoorzone transformeert de komende jaren in een nieuw stadsdeel met bedrijven, onderwijs, cultuur en meer woningen. De ontwikkeling van de Hanzebadlocatie is één van de eerste concrete stappen in deze ontwikkeling naar dit nieuwe en levendige gebied. Het park, dat al op deze locatie begint met het Gildenpark en is verbonden met het Koggepark, wordt de groene ruggengraat van de Spoorzone.

Wethouder Gerdien Rots (Spoorzone): “Met de bouw van het Gildenhof komt de ontwikkeling van de Spoorzone als dynamisch woon- en werkgebied weer een stap dichterbij. Starters, senioren en gezinnen krijgen er een plek in de ruim 240 woningen die we gaan realiseren. Het zal de levendigheid in het gebied een impuls geven en daar zijn we als bestuur blij mee.”

Het Gildenhof; een fijn thuis voor iedereen

In het Gildenhof staan ontmoeten, samen, gezond en duurzaamheid centraal. Er komen ruim 240 woningen, naar een ontwerp van OZ architecten. Het Gildenhof biedt straks een thuis aan starters, kleine huishoudens, gezinnen en senioren. Ontmoeten is een belangrijk uitgangspunt binnen het Gildenhof. Dit kan in collectieve ontmoetingsplekken zoals het Gildenhuis en het Gildenpaviljoen. De basis voor het Gildenhof is een stedelijk landschap geïnspireerd op de typisch Zwolse IJsseldelta, naar een ontwerp van LAP Landscape & Urban Design.

Hein Stooker, directeur bij Trebbe, namens de ontwikkelcombinatie: “Ik ben er trots op dat wij de eerste stap mogen zetten in de metamorfose van dit gebied. Niet alleen voegen we hier hele fijne, gezonde woningen toe, maar ook verschillende collectieve voorzieningen. Dit wordt een unieke, natuurinclusieve wijk, waar ontmoeting centraal staat.” Marieke Mentink, directeur bij Dura Vermeer vult aan: “Deze overeenkomst is het begin van een fraai toekomstperspectief voor de spoorzone. Met trots voegen wij een dynamisch nieuw woonmilieu toe aan de rijke historie van Zwolle. We kijken uit naar de volgende fase van de ontwikkeling.”

Blijf op de hoogte

De komende tijd werkt de ontwikkelcombinatie de plannen verder uit. Ook hierbij worden omwonenden en potentiële bewoners betrokken. Belangstellenden kunnen op de hoogte blijven via www.hetgildenhof.nl