ZWOLLE - Gedeputeerde Roy de Witte (CDA) en Bianca Talen (manager ZwolleDoet!) openen op een feestelijke manier de Reizende Expositie in het Provinciehuis Overijssel. In de Reizende Expositie van ZwolleDoet! delen Zwolse vrijwilligers hun verhalen. Deze vrijwilligers zijn allemaal rond de pensioenleeftijd. Senioren vormen een groeiende groep mensen met een enorm potentieel aan kennis, ervaring en tijd. Bovendien kan vrijwilligerswerk hen ook heel veel brengen, zoals de Zwollenaren die hun verhalen delen in de expositie.

Vrijwilligers mogen gezien worden. Van Aart die zich inzet voor zijn voetbalclub tot Anja die knuffelt met varkens bij de kinderboerderij. Van John die alles weet over het Herman Brood museum tot Jan die voedselpakketten bezorgt bij mensen die het nodig hebben. Ieder hebben ze een eigen verhaal over waarom zij zo graag vrijwilligerswerk doen en waarom het zo waardevol is, zeker voor senioren.

Bezoek de expositie
Het bezoeken van de expositie kan tot en met 3 juli aan de Luttenbergstraat 2 in Zwolle. De foto's zijn gemaakt door Anke Olthof. Sinds 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, reist de expositie langs verschillende locaties in de stad. Meer informatie? Kijk op zwolledoet.nl/expositie.

De Reizende Expositie is onderdeel van het project Goed Bezig om senioren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.