ZWOLLE - Vandaag nam het Leger des Heils in Zwolle officieel een eerste nieuwe elektrische bakfiets in ontvangst van leverancier Babboe. Regiodirecteur Claudia van Bruggen plakte daarom symbolisch de eerste sticker op de fiets. De fiets komt ter ondersteuning van de huidige soepbus die rijdt vanaf het 50|50 Workcenter aan de Dijkstraat in Zwolle. Met de fiets kunnen vrijwilligers onder meer gemakkelijker boodschappen doen.

Het Rabo Coöperatiefonds IJsseldelta heeft het grootste deel van de fiets gefinancierd. Donaties van trouwe donateurs maakte het mogelijk om de fiets helemaal betaald te krijgen.Babboe, de leverancier van de bakfiets steunt het initiatief met trots: 'We zijn erg blij dat Babboe Pro een uitkomst kan bieden om nog dichter tot de mensen te kunnen komen: met deze fiets kan het Leger des Heils zich makkelijk door de buurt maneuvreren om spullen voor de soepbus op te halen en zo daklozen te voorzien in de primaire behoeften". Gino Vermeer van Koggel Reclame uit Zwolle is betrokken bij het bestickeren van de bakfiets.

Een uitkomst

Deelnemers in de dagbesteding van het Leger des Heils kunnen ook zelf op pad met deze bakfiets. Dit bevordert de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van deelnemers. Sietske Pierik, teamleider van 50|50 Workcenter Zwolle is blij met de aanwinst: "Met deze fiets kunnen we sneller meer spullen door de stad halen en brengen. Voor onze deelnemers en vrijwilligers is dit echt een uitkomst!".

Vrijwilligers


De soepbus én de bakfiets draaien volledig op vrijwilligers. Claudia van Bruggen, regiodirecteur: "Door deze elektrische bakfiets zijn we als Leger des Heils nog meer zichtbaar in Zwolle. Daarnaast ondersteunt het onze vrijwilligers in hun werk met de soepbus waardoor we uiteindelijk ook meer mensen de hulp kunnen geven die nodig is'".