ZWOLLE - IVN Zwolle presenteert de film Levende Rivier en aansluitend een gesprek over het belang van een levende rivier, met twee rivier- en waterkenners: Aidan Scherpbier en Wim Eikelboom. Natuurliefhebbers zijn van harte welkom in het Fraterhuis op zaterdag 10 februari 2024 om 11.00 uur, onder het motto “Beleef de natuur, ook in het ‘stille’ seizoen”! Kaarten bestellen kan via www.ivnzwolle.nl .


Over de film
Levende Rivier is een pure natuurdocumentaire. Een expeditie met avontuurlijke overnachtingen langs de onbekende waterwegen. Vaar mee met de man in zijn kano. Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. Kraamkamers vol met leven, met zonsondergangen en zonsopgangen die je hart doen overslaan en met een verrassing achter elke rietkraag. Waar mensenhanden hard hebben gewerkt; nevengeulen, overstromingsvlaktes, ontpolderingen. Maker Ruben Smit is ook de producer van de film De Nieuwe Wildernis.

Over de sprekers
Aidan Scherpbier uit Oene nam, samen met een collega, in 2022 deel aan de Atlantic Challenge, de zwaarste roeitocht ter wereld over 5000 kilometer. In 2023 had Aidan de leiding van de Afzaktocht, waarbij sloepen over de IJssel roeiden van Westervoort naar Kampen. Deze tocht was bedoeld om aandacht te vragen voor een schone en drinkbare IJssel. Wim Eikelboom uit Zwolle is Dé ambassadeur van de IJssel. In 2023 verscheen zijn boek: Geen dag zonder IJssel. Ook met zijn podcast Rivierverhalen brengt hij zijn fascinatie voor de IJssel over. Daarbij snijdt hij actuele thema’s aan zoals vervuiling en natuurwaarden.

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De vrijwilligers van IVN-afdeling Zwolle organiseren vele natuuractiviteiten en cursussen. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!