OVERIJSSEL - De natuur in Overijssel heeft er 21.000 bomen bij gekregen. Deze bomen worden uitgedeeld tijdens de twee Boomdeeldagen, die de provincie Overijssel samen heeft georganiseerd met de gemeenten Rijssen-Holten, Hardenberg, Enschede, Hellendoorn, Hof van Twente, Steenwijkerland en Landschap Overijssel.


Voor inwoners van het buitengebied in deze gemeenten was het mogelijk om tegen een beperkte eigen bijdrage inheemse bomen of bosplantsoen aan te schaffen. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher deelde op zaterdag 22 januari de eerste bomen uit. “Met deze Boomdeeldagen leveren we samen met onze inwoners en partners een enorme bijdrage aan het versterken van onze natuur en het landschap. Met de 21.000 bomen die we nu uitdelen, komen we weer een stap dichterbij ons doel van 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel!”

Eerste Boomdeeldag groot succes

De eerste Boomdeeldag in Rijssen-Holten, op zaterdag 22 januari, was een succes. Op het erf van de familie van Coeverden werden inwoners ontvangen door gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher, wethouder Jan Aanstoot van de gemeente Rijssen-Holten en Eibert Jongsma, manager Landschapvan Landschap Overijssel. Op zaterdag 12 februari is de tweede Boomdeeldag in de gemeenten Hellendoorn, Hof van Twente en Steenwijkerland. In totaal worden er tijdens deze twee Boomdeeldagen 21.000 bomen uitgedeeld.

Iedereen een boom voor meer bomen in Overijssel

De provincie Overijssel is in 2019 gestart met het project ‘Iedereen een Boom’. In dit project is het doel om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Samen met andere partijen organiseert de provincie diverse acties mét inwoners om bomen te planten. De Boomdeeldagen zijn één van deze acties. Inwoners die een boom planten, kunnen deze aanmelden via www.iedereeneenboom.nl. Sinds de start van het project zijn er al 330.021 nieuwe bomen geplant.