Het McDonald’s gedeelte werd geopend door Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra, een bevlogen ondernemer met zes Restaurants in de regio (Heerde, Kampen, Zwolle - Zuid, Zwolle - Centrum, Zwolle - Noord en nu Zwolle - de Lichtmis). Hij is actief lid van diverse lokale ondernemersverenigingen. Ook zet hij zich op vele manieren in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarnaast geeft hij zijn ruim 500 medewerkers volop ontwikkelkansen. Feenstra: “Deze locatie heeft een bijzondere geschiedenis voor veel mensen in de regio. Het voelt waardevol dat wij hier nu, samen met Wegrestaurant de Lichtmis, een nieuwe plek hebben gecreëerd waar gasten graag komen. We kijken ernaar uit om iedereen uit Zwolle en omgeving te ontvangen in ons nieuwe Restaurant.”
Lokaal betrokken
Sjoerd-Jan gelooft sterk in het motto ‘Think Global, Act Local’. Vanuit die visie werkt hij intensief samen met partners in de regio. Zo steunt hij vele lokale sportverenigingen, buurtinitiatieven en maatschappelijke activiteiten in Heerde, Kampen en Zwolle. Sjoerd-Jan vertelt: “We zijn echt onderdeel van lokale omgeving en ik vind het dan ook belangrijk dat we daar een actieve bijdrage aan leveren. Naast de vele initiatieven, is het schoonhouden van de omgeving enorm belangrijk. Daarom is er iedere dag een fulltime medewerker bezig met het opruimen van zwerfafval in een straal van minimaal 100 meter rondom het Restaurant.”
Kansen voor iedereen
Het Restaurant biedt werkgelegenheid aan ruim 70 medewerkers uit de regio, in functies die variëren tussen crew en management. Binnen McDonald’s krijgt iedere medewerker de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Wat gerust bijzonder is om te benoemen: meer dan 60 managers zijn ooit begonnen als crew lid. Zij groeiden binnen één van de Restaurants van Sjoerd-Jan door naar managementfuncties, vaak met dienstverbanden van 10 tot ruim 30 jaar. Via de McDonald’s Academy kunnen medewerkers mbo- en hbo-opleidingen volgen die direct aansluiten op hun werk en ambities. Daarnaast worden taalcursussen, praktijkgerichte trainingen en programma’s voor persoonlijke ontwikkeling aangeboden, zodat iedere medewerker de kans krijgt om door te groeien binnen de organisatie.
Twee namen, één pand
Wegrestaurant de Lichtmis en McDonald’s delen één gebouw, maar met ieder een eigen functie. Zo biedt Wegrestaurant de Lichtmis een vernieuwde horecaruimte met diverse zalen. Het McDonald’s Restaurant beschikt over een moderne dubbele McDrive, zelfbestelkiosken, digitale menuborden en MyOrder via de McDonald’s App. Het restaurant is ingericht volgens het duurzame Sunny Side Up-concept, waarin natuurlijke materialen en energie- en waterbesparende voorzieningen centraal staan.

4.4 ℃
























