ZWOLLE - Zwolse vrijwilligers komen op zaterdag 3 juni samen om zoveel mogelijk tuinvragen op te lossen voor iemand die bijvoorbeeld slecht ter been is, langdurig ziek is of door omstandigheden geen tijd en energie heeft om zijn of haar tuin zelf te onderhouden. Tijdens de centrale opening om 08.30 uur krijgen vrijwilligers een tuinvraag uitgedeeld door Stichting Present en ZwolleDoet!. Daarna gaan de vrijwilligers op bezoek bij een hulpvrager in een van de Zwolse wijken.


Tuinhulpvragen
Het hele jaar door krijgen Stichting Present en ZwolleDoet! verzoeken van mensen die zelf hun tuin niet kunnen doen. De vragen waar nog geen oplossing voor is, worden op 3 juni onder handen genomen. Onkruid wieden, een perkje netjes maken of de heg snoeien. SamenZwolle is opzoek naar zoveel mogelijk vrijwilligers die op 3 juni iemand willen helpen die dat, vanwege gezondheids- of mentale klachten, zelf niet kan. Vele handen maken licht werk! Tijdens de eerste editie in 2022 werden er meer dan 20 tuinhulpvragen opgelost op één ochtend.

Aanmelden en info
De Tuinhulpdag is van 08:30 tot 12.30 uur en wordt afgesloten met een gratis lunch. De verzamel- en lunchlocatie wordt z.s.m. bekend gemaakt. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.samenzwolle.nl/tuinhulpdag. Heb je nog vragen? Stel deze dan aan Suzanne Vink van ZwolleDoet! via 06 48 52 33 68 of mail naar suzanne@zwolledoet.nl.