ZWOLLE - Op zaterdag 6 april gaat het Greijdanus schoolkoor geschiedenis schrijven. Voor het eerst zal het complete Mozart Requiem worden uitgevoerd.

Het is een bijzondere gebeurtenis waarbij de middelbare scholieren alle delen, inclusief de solopartijen, van het Requiem zullen vertolken. Hiermee wordt niet alleen op hoog niveau muziek gemaakt, maar wordt ook bijgedragen aan goed muziekonderwijs. Het schoolkoor biedt leerlingen de uitdaging om hun eigen muziektalent verder te ontwikkelen. Deze keer niet in de schoolbanken, maar op het podium in samenwerking met een professioneel orkest. Dit bijzondere evenement is naast een muzikaal spektakel zeker ook een vormende ervaring voor de leerlingen.

Het uitvoeren van een complex werk als het Mozart Requiem vereist niet alleen individuele vaardigheden, maar ook een goede samenwerking en een positief teamgevoel. Deze uitvoering is niet alleen een concert, maar een mijlpaal op het gebied van muziekeducatie waarin de leerlingen leren, groeien en samen schitteren op het podium.

Samen zingen geeft zoveel moois: jezelf uiten, presenteren voor een groot publiek, leren dat je elkaar nodig hebt, luisteren naar elkaar, groeien naar een hoger niveau, nieuwe vrienden maken buiten je eigen klas en vooral samen heel veel plezier beleven. Een voorrecht om dit samen te beleven.

Het concert vindt plaats op zaterdag 6 april om 20:00 uur in de Dominicanenkerk Zwolle. Het Greijdanus Schoolkoor zal worden begeleid door het professionele Ars Musica Orkest, onder leiding van dirigent Erik Korterink en organist Adriaan Koops.

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.greijdanus.nl/schoolkoor.

Greijdanus Schoolkoor | Ars Musica Orkest | Organist: Adriaan Koops | Dirigent: Erik Korterink Zaterdag 6 april 20:00 uur | Dominicanenkerk Zwolle