OLST- Op donderdagavond 21 september, de dag van de Dementie, organiseert Stichting Doorpakken Salland in het Holstohus in Olst een inspirerende presentatie met Joël Kruisselbrink. Voor zorgprofessionals en -vrijwilligers in de regio laat hij zien hoe je ouderen met behulp van eenvoudige spellen kunt activeren en mobiliseren.

“Ouderen moeten meer bewegen om fit te blijven. Ouderen die niet bewegen raken verveeld en vereenzamen. En dementie krijgt meer kans en wordt steeds erger als je alleen maar zit of ligt. De hersenen moeten geactiveerd worden. Bovendien neemt je levensplezier toe op het moment dat je dingen onderneemt. De kracht van spelen is daarbij groot.” Aldus bewegingsagoog Joël.

Joël is bekend door zijn missie om ouderen te activeren tot spelenderwijs bewegen zonder investering in bijzonder materiaal of apparaten. Met als motto “Bewegen is leven” zet hij oudere bewoners van onder meer zorginstellingen aan tot het doen van spelletjes. Daarbij zijn de activiteiten zo gekozen dat en passant verschillende spiergroepen worden aangesproken. En niet onbelangrijk voor de zorgmedewerkers: hij gebruikt daarbij simpele, alledaagse materialen. Met als gevolg dat de senioren door het enorme plezier opleven en hun zorgen en pijn even naar de achtergrond verdwijnen.

Belangstellenden die werkzaam zijn in de zorg kunnen de bijeenkomst kosteloos bijwonen. Er is echter een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor nadere informatie bel je met Ton Keesom via 06 28679408.