ZWOLLE - Het weekend van 17 en 18 december 2022 stond de Wensboom weer op de Luttekestraat in Zwolle. Er werden maar liefst 150 wensen gedaan, waarvan er bijna 100 waargemaakt worden. Op zondag 8 januari heeft wethouder Dorrit de Jong de eerste wensen overhandigd.


Niet voor iedereen is december vanzelfsprekend een leuke maand. Om deze reden hebben Samen­Zwolle en ondernemer Sander Dol sinds enkele jaren de handen in één geslagen. Dit om Zwolle nóg wat meer liefde te bezorgen deze decembermaand, door mensen de gelegenheid te geven een wens te doen voor een naaste en deze op te hangen in de Wensboom. In het weekend van 17 en 18 december kon iedere Zwollenaar (of bezoeker van Zwolle), jong of oud, langskomen om een wens te doen voor een ander.

Grote en kleine wensen

Afgelopen december werden er maar liefst 150 wensen in de Wensboom gehangen. Grappige wensen, liefdevolle wensen, emotionele wensen, onbaatzuchtige wensen: ze hingen allemaal in de Wensboom. Van een kerstpakket tot een knuffel, een dagje meelopen met de politie of een voetbal met alle handtekeningen van PEC Zwolle, allemaal mooie wensen.

De organisatie kan bijna 100 wensen uit laten komen. Afgelopen zondag zijn een deel van deze wensen fysiek overhandigd door wethouder Dorrit de Jong in Odeon, waaronder een doos choco­la voor de buurman die altijd de container buitenzet en een dagja sauna voor een vriendin die het afgelopen jaar klaarstond in moeilijke periodes.

We doen het samen!

Het uit laten komen van de wensen wordt mogelijk gemaakt door diverse Zwolse ondernemers en de Gemeente Zwolle.